راهنمای تدوین مقاله
لطفا قبل از مطالعه راهنمای تدوین مقاله ، دستورالعمل نحوه بررسی تخلفات پژوهشی و مصادیق تخلفات پژوهشی را مطالعه نمائید.
از محققان و نویسندگان محترم تقاضا دارد جهت تسریع در بررسی و انتشار به موقع مقاله نکات زیر را رعایت فرمایند:
برای ارسال مقاله ابتدا باید در سامانه ثبت نام کنید. برای این منظور از منوی "ارسال مقاله"، گزینه "ثبت نام" را انتخاب و مشخصات خود را وارد نمایید. پس از ذخیره، سامانه به ایمیل شما نام کاربری و رمز ورود اختصاص میدهد.
پس از ثبت نام، می توانید از طریق لینک "ارسال مقاله"، نام کاربری و رمز ورود خود را وارد کرده و مقاله را ارسال کنید.
در صورتی که قبلاً با یک آدرس ایمیل ثبت نام کردهاید، سامانه از پذیرش مجددخودداری میکند. ایمیل شما به عنوان شناسه کاربری در نظر گرفته خواهد شد.
در صورتی که رمز خود را فراموش کردهاید، بر روی گزینه "کلمه عبور را فراموش کردهاید" کلیک کرده و همان آدرس ایمیل خود را وارد کنید. رمز جدید شما به آدرس ایمیلتان ارسال میشود.
بخش (الف): برای هر مقاله چهار (4) فایل را بارگذاری کنید:
1. فایل اصلی مقاله بدون ذکر نام نویسندگان ، حجم آن بیشتر از 20 صفحه نباشد( طبق فایل قالب بندی مجله - حاشیه سفید صفحات از بالا 5/5و پائین 6 و از سمت چپ و راست 4 سانتی متر تنظیم شودقلم متن بی نازنین 13 یا بی لوتوس 12.5 باشد.)
-شامل: عنوان، چکیده ، واژگان کلیدی ، مقدمه ، بیان مساله، ادبیات نظری (در برگیرنده مفاهیم، نظریهها، پیشینه ها، مدلها، تحلیلها...) ، روش تحقیق ، یافته های تحقیق، نتیجه گیری و ارایه پیشنهادات، فهرست منابع ، چکیده انگلیسی.
فایل اصلی مقاله براساس فایل قالب بندی مجله، تنظیم شود. برای این منظور روی لینک زیر کلیک راست فرمایید و گزینه save as link... را انتخاب کنید و پس از ذخیرة آن، فایل را باز کنید:( و در صورت وجود مشکل برای دریافت فایل مذکور به آدرس سامانه مجلات دانشگاه تهران ( http:// journals.ut. ac.ir ) مراجعه فرمایید و فایل قالب بندی را از آنجا دریافت نمایید.
برای دریافت فایل اصلی قالب بندی شده مجله اینجا کلیک نمایید.
2. فایل مشخصات نویسندگان حتما بر اساس فایل پیوست تنظیم شود.( ترتیب اسامی نویسندگان در این فایل و هنگام وارد کردن در سامانه یکسان باشد .)لطفاً در زمان ارسال مقاله خود، در خصوص ترتیب نویسندگان و نویسنده مسئول مقاله دقت لازم و کافی را داشته باشید. *درصورت پذیرفته شدن مقاله شما به هیچ وجه به درخواست هایی از قبیل تغییرترتیب نویسندگان و نویسنده مسئول ترتیب اثر داده نخواهد شد*
برای دریافت فایل راهنمای مشخصات نویسندگان و چکیده اینجا را کلیک نمائید
نویسنده مسئول مکاتبه لازم است قبل از ارسال مقاله، هماهنگی و مشاوره لازم را با کلیه نویسندگان و محققان به عمل آورند. در این مورد تمامی نویسندگان باید موافقت خود را با انتشار مقاله به وسیله ایمیل اعلام کنند. لذا هرگونه مسئولیتی در خصوص محتوای علمی و جنبههای حقوقی مقاله بر عهده نویسنده مسئول است.
3. فرم تعهدنامه: برای دریافت فرم تعهدنامه اینجا کیلک نمایید.تصویر فرم تکمیل و امضاء شده را در زمان ثبت و ارسال مقاله بارگزاری نمائید.
4. فرم تعار ض منافع: برای دریافت فرم تعارض منافع اینجا کلیک نمایید.تصویر فرم تکمیل و امضاء شده را در زمان ثبت و ارسال مقاله بارگزاری نمائید.
بخش (ب): اصول کلی
1- مقاله باید حاصل کار پژوهشی و میدانی باشد و قبلاً در هیچ نشریهای منتشر نشده باشد.
2- مقاله باید دارای انشایی روان و از نظر دستور زبان و آیین نگارش بدون اشکال باشد.
3- حداکثر حجم مقاله، شامل بدنه متن، شکلها، نمودارها و جدولها 20 صفحه باشد.
4- مطالب مهم و ضروری را در بدنه مقاله گنجانیده و از ارسال پیوستها اجتناب کنید.
5- اصطلاحات خارجی با معادلهای دقیق و رسا در زبان فارسی و نام کامل واژه و عبارت اختصاری به کار رفته در متن، در زیرنویس ارجاع شود.
6- مقاله را در نرم افزار MS WORD تایپ کرده و ارسال کنید.
7- در صورت پیشنهاد اصلاحات از طرف سردبیر ، داور و یا مدیر اجرایی مجله، کلیه تغییرات اعمال شده را با زمینه زرد در مقاله مشخص کرده، و مجدداً ارسال کنید.
8- نحوه تشکر و قدردانی از حامی مالی مقاله : چنانچه مقاله شما حامی مالی یا تامین کننده اعتبار پژوهشی دارد باید در صفحات چکیده (فارسی و انگلیسی ) در بخش پاورقی جمله زیر را تکمیل و درج نمائید.
"این تحقیق با استفاده از اعتبارات پژوهشی سازمان / دانشگاه .................. و در قالب طرح پژوهشی شماره ............... انجام شده است".
The authors would like to acknowledge the financial support of …………….for this research under grant number..................................................i
بخش( ج): موضوعات و اولویتهای پژوهشی
1- آمایش سرزمین دانشی میان رشته ای و چند تخصصی است که در برگیرنده حداقل سه بعد "فضا"، "جمعیت" و فعالیت" به صورت همزمان است. مقالاتی که فقط به یکی از این ابعاد بپردازد مورد پذیرش دفتر مجله نیست.
2- مقالاتی که صرفاً در سطح مطالعه، تجزیه و تحلیل و ارزیابی باشند مورد بررسی قرار نمی گیرند. طراحی، سنتز و ارایه راه حل های مستند و عملیاتی از ویژگی های تفکیک ناپذیر مقالات علمی- پژوهشی می باشند.
3- تحقیقاتی که در زمینه سیاستگذاری، طرح ریزی، برنامه ریزی، ساماندهی و نظم بخشیدن به امور سرزمین و فضاها و مکانهای زیستی و جغرافیایی (طبیعی و غیرطبیعی) انجام می شود، در اولویت چاپ در مجله آمایش سرزمین قرار دارند.
لطفاً جهت مشاهده موضوعات و اولویت های پژ<هشی مهم مجله به طور کامل ، به لینک "اطلاعات نشریه" گزینه "اهداف وچشم اندازه ها" مراجعه فرمایید.
از محققین گرامی تقاضا دارد جهت ارتقا مجله آمایش سرزمین و کسب ایندکس ها ی برتر، در مقاله خود در صورت امکان به مقاله های نمایه شده در شماره های پیشین نشریه (با توجه به موضوع مقاله) استناد نمایید.
بخش( د): ساختار مقاله
ساختار کلی مقاله باید از بخشهای زیر تشکیل شود:
1.چکیده باید، حداقل 100 کلمه و حداکثر 300 کلمه، شامل مقدمه، هدف، روش ( گرداوری داده ها، نمونه گیری، روش تحقیق، روش تحلیل)، یافته ها تحقیق و نتیجهگیری باشد.
عنوان، چکیده و واژگان کلیدی باید به دو زبان فارسی و انگلیسی باشد. چکیده انگلیسی باید ترجمه دقیق و کامل چکیده فارسی باشد.
2. واژگان کلیدی، باید حداقل 3 واژه و حداکثر 5 واژه کلیدی درباره موضوع مورد پژوهش در انتهای چکیده ارائه شود.
3. بیان مسئله، باید با طرح مسئله و مرور پژوهشهای انجام شده و جمعبندی آنها، انگیزه اصلی پژوهش را به صورت مستدل توجیه کند. ضرورت انجام مقاله و طرح یک سئوال اساسی در انتهای بیان مسئله نیز ذکر میشود.
4. اهداف وسوالات پژوهش. هدف اصلی پژوهش و پرسش هایی که در مقاله باید به آن ها پاسخ داده شود، مطرح شود.
5. پیشینه تجربی پژوهش. تعدادی از تحقیقات و موضوعات میدانی انجام شده باید معرفی و مورد بررسی و تحلیل قرار گیرند.
6. پیشینه نظری پژوهش:
پیشینه نظری باید در برگیرنده مفاهیم، نظریهها، پیشینه ها، مدلها، تحلیلها و ملاکهای مرتبط با موضوع تحقیق باشد.
7. محدوده و قلمرو ی مورد مطالعه:
از نظر جامعه آماری و محدوده جغرافیایی، مجله بیشتر به موضوعاتی اولویت می دهد که جنبة سرزمینی، ملی و یا منطقه ای داشته باشند. برای مثال پرداختن به موضوع محدودی چون یک تالاب و یا یک روستا و شهری کوچک چندان مورد ارزیابی مجله قرار نمی گیرد.
8. روش و ابزار تحقیق: شامل وسایل کار، طرح آماری، نحوه داده سازی، روش ارزیابی، ابزار گردآوری اطلاعات و شیوه اجرای پژوهش است.
9. تجزیه و تحلیل داده ها
10. یافتههای پژوهش:
تمامی یافتهها ونتایج کیفی، کمی و تصویری به دست آمده در این قسمت ارائه می گردد. نتایج و یافته پژوهشی باید مورد بحث، بررسی و تجزیه و تحلیل قرارگرفته و به صورت مستدل و مستند مقایسه و سنتز شوند.
بهترین ابزار برای ارائه و طبقه بندی یافته های تحقیق جدولها، نموداها و تصاویر می باشد که باید درجایی قرارداده شوند که در متن به آنها ارجاع داده شده است.
دادهها و یافته های تحقیق باید کاملاً به روز و جدید باشند که یا از طرف مراکز رسمی آمار و یا توسط محققین بدست آمده باشند. دادهها، آمارها و نتایج تحقیق نبایستی به دوره زمانی بیش از یکسال گذشته باشند.
11. نتیجهگیری و ارائه پیشنهادات:
با توجه به نتایج و یافتههای تحقیق، محقق میتواند با استدلال، سنتز و مقایسه نتایج با تحقیقات مشابه و یا اهداف تحقیق، استنباط خود را ارئه کرده و نتیجهگیری کند.
کلیه پژوهشگران و نویسندگان باید به صورت مستند پیشنهادات عملی مناسب را در راستای اهداف و نتایج بدست آمده از تحقیق ارائه کنند.
بخش(ه): نمودارها و نقشهها
- شکلها و نقشه دارای مقیاس باشند.
- اجزای شکل، نقشه و جدول راهنما را به وسیله خطوط گرافیکی متنوع سیاه و سفید، طوری طراحی کنند که وضوح لازم را داشته باشند.
- شمال جغرافیایی و طول و عرض جغرافیایی در نقشهها وجود داشته و دیده شوند.
نکته مهم: نویسندگان محترم می توانند نقشه ها و شکل ها را به صورت رنگی (در صورت وضوح) برای انتشار در سامانه الکترونیکی نشریات ارسال کنند. برای انتشار و چاپ مقاله به صورت کاغذی، حتماً لازم است که نقشهها و شکلها را به صورت سیاه و سفید با وضوح کامل ارسال کنند.
بخش (و): منابع
- با توجه به اینکه موضوع نمایه سازی مقالات این مجله درپایگاه های معتبر بینالمللی به ویژه در پایگاه ( Scopus ) در دست اقدام است، لازم است منابع فارسی مورد استفاده در داخل متن ، علاوه بر اشاره در قسمت "منابع فارسی" پایان مقاله، در قسمت References نیز به زبان انگلیسی ترجمه شوند و در پایان عبارت (in Persian) آورده شود تا مشخص گردد اصل منبع فارسی بوده است.
1- نحوه استناد: منابع و مآخذ باید به صورت درونمتنی و همچنین در پایان مقاله ذکر شوند.
2- ارجاعات در متن مقاله باید به شیوه داخل پرانتز (APA) باشد، به گونهای که ابتدا نام مؤلف یا مؤلفان، سال انتشار و صفحه ذکر شود. شایان ذکر است که ارجاع به کارهای چاپ شده به همان زبان اصلی (فارسی یا انگلیسی) باشد .
به عنوان نمونه: (توفیقی، 1393، ص50) یا ( Gravier, 2014,pp 27-8).
3- در پایان مقاله، نخست منابع فارسی (به ترتیب حروف الفبا) سپس منابع انگلیسی و منابع فارسی ترجمه شده به زبان انگلیسی (بهترتیب حروف الفبای انگلیسی)، به صورت مقاله، کتاب، مرجع اینترنتی و ... (مطابق نمونههای زیر)، نگارش شود. منبعهای با سال متفاوت انتشار، نگارنده(گان) به ترتیب صعودی سال انتشار و مربوط به یک سال با اضافه کردن حروف الف، ب، پ و ... یا c,b,a و ... به دنبال سال انتشار آورده شوند.
4- نحوه استناد کتاب :
نام خانوادگی نویسنده اول، نام؛ نام خانوادگی نویسنده دوم، نام؛ نام خانوادگی نویسنده سوم....(سال انتشار). نام کتاب با فونت ایتالیک، محل نشر، ناشر، نوبت چاپ.
نمونه فارسی:
1.دانایی فرد، حسن ؛ الوانی، سید مهدی و آذر، عادل(1383). روش شناسی کیفی تحقیق در مدیریت: نگاهی جامع ، تهران، انتشارات صفار.
2.توفیق، پیروز (1384). آمایش سرزمین: تجربه جهانی و انطباق آن با وضع ایران، تهران، مرکز مطالعات و تحقیقات شهرسازی و معماری ایران.
نمونه منبع انگلیسی و نمونه منبع ترجمه شده از فارسی به انگلیسی :
1. Danaee Fard, H., Alvani, S. M., Azar, A. (2004). Methodology of qualitative research in management: Comprehensive approach. Tehran: Saffar Publishing. (in Persian)
2. Pirouz, T. (2005). Land use planning: World experience and its adaptation to the situation in Iran, Tehran, Studies and Research Center of Urban Planning and Architecture of Iran. (in Persian).
3. Pierre, M.( 2014). Aménagement du territoire. Editions Dalloz – Sirey, France.
4. Sailajananda, S. (2012) .An Introduction to Regional Planning and Development in India. Regional Planning and Development in India, Lap Lambert, India.
5- نحوه استناد مقاله:
نام خانوادگی نویسنده اول، نام؛ نام خانوادگی نویسنده دوم، نام؛ نام خانوادگی نویسنده سوم....(سال انتشار). عنوان مقاله . نام مجله با فونت ایتالیک، شماره دوره مجله، شماره مجله، شماره صفحات مقاله در مجله.
نمونه فارسی:
زیاری، کرامت اله ؛ فتوحی مهربانی، باقر؛ فرهادی خواه، حسین (1395). بررسی راهکارهای ساماندهی و تمرکززدایی از تهران و طراحی الگوی بهینه، آمایش سرزمین، دوره 8، شماره 1، صفحات 34-1.
نمونه انگلیسی و ترجمه شده به زبان انگلیسی:
1. Ziari, K., Fotouhi Mehrabani, B., Farhadi Khah, H. (2016). Investigating of Reorganization and Decentralization Strategies of Tehran and Offering the Optimal Pattern, Town and Country Planning, 8(1), 1-34 (in Persian).
2. Knorn, J., Rabe, A., Radeloff, Volker C., Kuemmerle, T., Kozak, J.,and Hostert, Patrick (2009). Land cover mapping of large areas using chain classificationof neighboring Landsat satellite images. Remote Sensing of Environment, Environ, 113(5), 957– 964.
6 . در صورت استفاده از منابع اینترنتی، علاوه بر رعایت روش ذکر منبع که توضیح داده شد، نشانی اینترنتی منبع نیز در ادامه آورده شود، و سپس داخل پرانتز تاریخ مراجعه اینترنتی قید شود.
7 . مقالات برگرفته از رساله پایاننامه دانشجویان با نام استاد راهنما، مشاوران و دانشجو به صورت توأمان و با مسئولیت استاد راهنما منتشر میشود.
بخش (ز): آیین نامه پیشگیری از سرقت و تقلب علمی
ثبت مقاله در سامانه مجلات با ارسال ایمیل به کلیه نویسندگان مقاله اطلاع داده خواهد شد؛ بدیهی است درج نام نویسندگان در مقاله به منزله نقش اساسی ایشان در تدوین مقاله است، در صورتیکه نویسندگان مقاله در تدوین مقاله نقشی نداشتهاند و از نام آنها سوءاستفاده شده است، لطفا مراتب را بلافاصله از طریق ایمیل دریافتی اطلاع دهند. همه نویسندگان مقاله در مورد اصالت اثر مسئول هستند. حق ارزیابی موارد سرقت علمی برای نشریه محفوظ است. بنابراین مجله با نرم افزار های خاص و مورد تایید وزرات علوم میزان مشابهت مقالات را مورد بررسی قرار می دهد.
سرقت علمی شکلهای گوناگونی دارد از جمله:
1. ثبت مقاله دیگری به نام خود.
2. درج نام نویسندگان و پژوهشگرانی که در مقاله نقشی نداشته اند.
3. کپی برداری یا تکرار بخشهای قابل توجهی از مقاله دیگر (حتی اگر مقاله کپی شده مربوط به یکی از نویسندگان مقاله جدید باشد).
4. طرح نتایج حاصل از پژوهشهای دیگران به نام خود.
5. چاپ مکرر مقاله توسط نویسنده واحد در چند نشریه.
6. بیان نتایج نادرست و خلاف یافتههای علمی یا تحریف نتایج حاصل از پژوهش.
7. استفاده از دادههای نامعتبر یا دستکاری در دادههای پژوهش.
موارد سرقت علمی توسط مسئولان نشریه بررسی و برای حراست از اعتبار و زحمات دیگر پژوهشگران، بدون هیچ تساهل و چشمپوشی با توجه به میزان سرقت علمی به شرح ذیل برخورد قانونی میشود:
1. مقاله رد خواهد شد و در صورت چاپ از روی سایتها برداشته خواهد شد.
2. اسامی همه نویسندگان مقاله در سیاهنامه نشریههای دانشگاه تهران قرار خواهد گرفت.
3. از مراجع قضایی ذیصلاح پیگیری حقوقی خواهد شد.
4. طی یک نامه رسمی پرونده سرقت علمی با سایر دانشگاهها و نشریههای داخلی و خارجی مرتبط به اشتراک گذاشته خواهد شد.
5.مراتب طی یک نامه رسمی به وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC)، دانشگاهها، موسسهها، نشریهها و هر محلی که نویسندگان از امتیاز چاپ این مقاله استفاده کردهاند، اطلاع داده خواهد شد.
* کلیه نویسندگان مقالات باید دارای کد ORCID باشند . ثبت نام و دریافت رایگان کد نیز از آدرس https://orcid.org/ امکان پذیر است..(راهنمای دریافت ORCID)
* ترتیب ورود اسامی نویسندگان به سامانه باید دقیقاً بر اساس ترتیب اسامی نویسندگان در فایل مشخصات نویسندگان باشد.
* مقاله های اعضای هیئت علمی باید با ایمیل دانشگاهی یا سازمانی ارسال شود و سایر ایمیل ها (gmail , yahoo ) قابل قبول نیست.