تخلیه آب با پمپ، بهترین راهکار مقابله با سیلاب های گسترده در کشور !!!

 

اخبار رسیده از وقوع سیلاب در مناطق مختلف کشور، و به خصوص خوزستان و بوشهر، حکایت از بحرانی کهنه و مستمر دارد. سالیانی متمادی است که در ایام بارندگی، سیلاب های گسترده ای در کشور بوقوع می پیوندد که واقعاً زندگی مردم و به خصوص محرومان و کم درآمدها را تخریب، فلج و در موارد زیادی نابود می کند. مردم و نهادهای مردمی پای کار هستند و داوطلبانه برای کمک به مردم، سریعاً به مناطق گسیل گشته و مرهمی می شوند بر روی زخم های عمیق، ولی این سوال همیشه مطرح می شود که نقش دولت و مسئولین در کاهش رنج ها و آلام مردم چگونه است؟ تصور کنید که عده زیادی، سالیان متمادی زحمت کشیده و یک زندگی ساده ای را برای خود تشکیل می دهند و به یکباره در عرض چند ساعت همه نابود شود، چه احساسی به ما دست می دهد؟  اصولاً نقش و رسالت مسئولین در رابطه با این بحران های تکراری چگونه است؟

هرسال پس از وقوع سیلاب، عده ای از مسئولین بالای کشور، باز همان جملات تکراری را مطرح می کنند که "باید یک کار اساسی و زیربنایی انجام داد". در سال گذشته هم بسیاری از مقامات طراز اول کشور و حتی ریاست محترم جمهور از مناطق سیل زده بازدید کردند و سخنانی را مطرح کردند، که امسال باز همان صحبت ها ده ها بار از زبان مقامات مختلف تکرار شد. همین امروز، 17 آذر، رئیس ستاد مدیریت بحران کشور در برنامه صدا و سیما، کانال 6، همین جمله را تکرار کرد: "باید یک کار اساسی و زیربنایی انجام داد".  شایان ذکر است که ایشان بار ها در سال های متمادی شبیه چنین اظهاراتی را مطرح کرده اند.

امسال هم باز حکایت همچنان باقی است؛ به محض جاری شدن سیلاب، بلافاصله تعدادی پمپ تخلیه آب تهیه شده و اقدام به جابجایی سیلاب کردند، و شهرداری ها هم با اقدامات متحولانه خود، شروع به تهیه تعدادی گونی کرده و سعی کردند با پر کردن آن ها با شن و ماسه، در مسیر سیلاب قرار دهند تا بحران از بین برود: و این تمامی اقدامات زیربنایی مسئولین و نهادهای ذیربط است که در رابطه با مهار سیلاب در کشور، همه ساله انجام می شود؛ بقیه را که مردم انجام می دهند.

در این رابطه بد نیست،  مصاحبة حجت الاسلام و المسلمین حسن درویشیان رئیس سازمان بازرسی کل کشور با خبرنگار گروه استان‌های باشگاه خبرنگاران جوان از اهواز را باز گوکنیم:

"مسئولان در هر سمتی باید از فرصت خدمت به مردم استفاده کنند، چراکه مردم با همه سختی‌ها و مشکلات درگیر هستند. تخلیه آب با پمپ یک مُسکن است و باید یک فکری برای حل اساسی مشکلات خوزستان کرد.

 

او با بیان اینکه مردم خوزستان با ریزگرد‌ها، سیلاب، آبگرفتگی ها و مشکلات متعددی روبرو شدند و در ۸ سال دفاع مقدس پیشگام دفاع از کشور بوده اند، افزود: ضمن تشکر از خدمات دستگاه‌های اجرای در سیلاب‌ها و آبگرفتگی‌های اخیر در استان باید یک فکری برای حل اساسی مشکلات کرد.

حجت الاسلام درویشیان با بیان اینکه تخلیه آبگرفتگی با پمپ یک مُسکن است،گفت: از هیئت همراه خواستم اقداماتی که باید انجام می‌شده و کوتاهی شده، وظایف شهرداری در جمع آوری آب‌های سطحی و تکالیف اداره آب و فاضلاب استان بررسی شود.

او افزود: اینکه بگوییم باران زیاد باریده توجیه خوبی نیست کما اینکه در نقاط زلزله‌خیز، ساختمان‌ها را برای تحمل ۹ ریشتر هم پیش‌بینی می‌کنند و این موضوع در بحث آبگرفتگی‌ها و فاضلاب و آب‌های سطحی خوزستان باید لحاظ شود و حسب دستور ریاست قوه، گزارش مبسوط از کم و کیف اقدامات انجام شده و قصور و تقصیرهای احتمالی به ایشان ارائه خواهد شد.

رئیس سازمان بازرسی کل کشور ادامه داد: مبلغی که از بانک جهانی برای حل مشکل درنظر گرفته شد و بودجه‌ای که دولت برای این امر اختصاص داده شد، پیش بینی مشکلات شبکه فرسوده فاضلاب اهواز باید بررسی و گزارش جامعی تهیه شود.

این مقام مسئول گفت: اگر ترک فعلی از سوی هر نهادی  نسبت به وظایف در گذشته و اکنون صورت گرفته باید پاسخگو باشند، سوء استفاده و اختلاس زیان کمتری نسبت به انجام ندادن وظیفه دارد و خسارت زیادی برای کشور داشته است".

 منبع خبر مصاحبه: باشگاه خبرنگاران جوان، ۱۷ آذر ۱۳۹۹

کد خبر۷۵۸۶۱۳۴